22 mar 2018

Zupa pieczarkowa-kremowa



Zupa pieczarkowo-kremowa




1 cebula
20 g masła
300 g pieczarek
800 g wody
200 g mleka
2 łyżeczki bulionu warzywnego
50 g mąki
1/2 łyżeczki soli
50 g śmietanki
40 g serka typu philadelphia lub serka topionego
100-200 g pieczarek do podsmażenia



Obrać i przepołowić cebulę i wrzucić do garnka miksującego i rozdrobnić 3 sekundy / obroty 5, dodać masło i smażyć przez 3 min / 120 stopni / obroty 2
Dodaj pieczarki i rozdrobnij 5 sekundy / obroty 4
Dodaj wodę, mleko, mąkę, bulion warzywny, sól i gotuj przez 10 min / 100 stopni / obroty 3
Dodaj śmietanę i topiony serek i podgrzewaj przez 3 min / 90 stopni / obroty 2
ustaw na 30 sekund i rozpocznij miksowanie na obrotach 4, następnie przesuń powoli do obrotów 7 


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

MOJE INNE CIEKAWE PRZEPISY