5 cze 2018

Lody kokosowe z mango polane sosem czekoladowym

Lody kokosowe z mango 
polane sosem czekoladowym 
i truskawkami


super szybko zrobione
i smaczne





Super szybki sos czekoladowy

najpierw zrób sos czekoladowy, żeby trochę ostygł

200 g kremu czekoladowego, np.nutella lub domowej roboty krem czkolodowo-orzechowy
100 g mleczko kokosowego

Włóż krem czekoladowy i mleczko kokosowe do garnka miksującego, 
podgrzej i wymieszaj przez 
2 min / 80 stopni / obroty 2 

sos gotowy!!!!

Smakuje na ciepło i na zimno
Chwilę ostudzić i podawać z  lodami, ciastami, owocami .... gdzie akurat potrzebny ;)
Resztę przelej do butelki i przechowuj w lodówce, można przechowywać 1-2 tygodnie (może dłużej, u nas zawsze było szybciej zjedzone, więc dokładnie nie wiem)




Lody kokosowe z mango




300g zamrożonych mango w kostce (możesz kupić już zamrożone lub obrać dojrzałe mango dzień wcześniej i pokroić i zamrozić)
30 g cukru
100 mleczka kokosowego

Wsyp cukier do garnka miksującego i zmiel przez 10 sekund / obroty 10
Dodaj zamrożone kawałki mango i mieszaj przez 30 sek /obroty 7
teraz wszystko łopatką na dół
Dodaj 100 g mleczka kokosowego i mieszaj przez 5 sekund / obroty 5

Serwuj bezposrednio po przygotowaniu 


Smakuje wyśmienicie z truskawkami i sosem czekoladowym



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

MOJE INNE CIEKAWE PRZEPISY