ok, produkcja czekoladowych zajączków wielkanocnych,
ciąg dalszy
dzisiaj budyń
100 g kinder chocolate
500 g mleka
1 jajko
1 łyżka cukru (uwaga kinder chocolate dla dzieci jest bardzo słodka, można też ugotować w sumie bez cukru, w innej czekoladzie, która nie jest aż taka słodka, trzeba dosłodzić - 2 łyżki cukru)
30 g maki ziemiaczanej
1 szczypta soli
wykonianie w thermomixie
Umieść czekolade w naczyniu miksującym i rozdrobnić 7sekund / obroty 8
Załoć motylek.
Dodaj mleko, jajko, mąkę ziemiaczaną, sól i cukier i doprowadzaj do wrzenia przez 7 min / 100 stopni / obroty 4
Rozlej w małe miseczki i ostudź
Smakuje na ciepło lub zimno
świetne wykorzystanie resztek wielkanocnych: czekoladowych zajączków lub czekoladowych jajek
Tutaj jeszcze inne przepisy na przeróbke czekolady :)
likier-kinder-chocolate
gorąca czekolada do picia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz