5 kwi 2018

dzisiaj budyń


ok, produkcja czekoladowych zajączków wielkanocnych,
 ciąg dalszy 

dzisiaj budyń




100 g kinder chocolate
500 g mleka
1 jajko
1 łyżka cukru (uwaga  kinder chocolate dla dzieci jest bardzo słodka, można też  ugotować w sumie bez cukru, w innej czekoladzie, która nie jest aż taka słodka, trzeba dosłodzić -  2 łyżki cukru)
30 g maki ziemiaczanej
1 szczypta soli

wykonianie w thermomixie

Umieść czekolade w naczyniu  miksującym  i rozdrobnić 7sekund / obroty 8
Załoć motylek.
Dodaj mleko, jajko, mąkę ziemiaczaną, sól i cukier i doprowadzaj do wrzenia przez 7 min / 100 stopni / obroty 4
Rozlej w małe miseczki  i ostudź
Smakuje na ciepło lub zimno




świetne wykorzystanie resztek  wielkanocnych: czekoladowych zajączków lub czekoladowych jajek






Tutaj jeszcze inne przepisy na przeróbke czekolady :)

likier-kinder-chocolate


gorąca czekolada do picia





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

MOJE INNE CIEKAWE PRZEPISY