1 maj 2018

racuchy z jabłkami



racuchy z jabłkami




2 jabłka
200 g mleka
200 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru
2 jajka
2 łyżeczki cukru waniliowego
Szczypta soli
  Olej do smażenia




Obierz jabłka i poćwiartkuj, włóż do granka miksującego 
i rozdrobnij 4 sekundy / obroty 4

Przełóż do dużej miski

Teraz umieść wszystkie pozostałe składniki w granku miksującym 
i wymieszaj 1 minutę / obroty 5

Przełóż ciasto do miski z  jabłkami i wymieszaj wszystko razem, zostaw na krótko.

Na dużej patelni smaż z odrobiną oleju, na średnim ogniu z obu stron,
Smażyć 4 małe (średnica ok. 8-10 cm) racuchy na raz.
Smażyć, aż wszystkie będą gotowe i pilnowac żeby te gotowe nie ostygły :)
Podawać na ciepło z cukrem pudrem, cynamonem lub sosem




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

MOJE INNE CIEKAWE PRZEPISY