czas na
sobotnią kawe u Reginy
czas trochę poplotkować
oraz na dzisiejszy przepis,
dopasowany do super pogody :)
Co wy pijecie tak w sobotę albo niedzielę rano?
u nas raz kawa, raz herbata
na co mamy akurat ochotę
albo jeszcze częściej
najpierw herbatka
a potem kawa
albo odwrotnie :)
czas trochę poplotkować
oraz na dzisiejszy przepis,
dopasowany do super pogody :)
Co wy pijecie tak w sobotę albo niedzielę rano?
u nas raz kawa, raz herbata
na co mamy akurat ochotę
albo jeszcze częściej
najpierw herbatka
a potem kawa
albo odwrotnie :)
a następne kawy i herbaty będą pite
w tych super kubkach :)
czy tez dostaliscie
małe upominki
od waszych dzieci?
w taką super letnią pogode
mam super fajny przepis dla was
Sałatka z awokado i ogórkiem, serkiem feta i z koperkowym dressingiem
co potrzeba
1 ogórek
1 awokado
200 g serka typu feta
3-4 łodygi świeżego kopru
3 łyżki Creme Fraiche ( kwasna śmietana, okolo 35 %)
5 łyżki jogurt naturalny
Sól i pieprz
wykonanie
Umyć i osuszyć ogórek, pokroić w połówki i ćwiartki i na końcu w male kwadraciki , przekroić na pół awokado, obrać i usunąć pestke i pokroić awokado na małe kostki. Także ser feta należy pokroić w kostkę i wrzucić wszystko do miski.
Teraz potrzebny jest thermomix
Daj 3-4 łodygi koperku do naczynia miksującego i posiekaj 4 sekundy / obroty 6,
wszystko łopatką na doł.
Teraz dodaj crème fraiche, jogurt, sól i pieprz
i wymieszaj razem przez około 10 sekund / oborty 4.
Przelej ten sos na sałatkę z ogórków, awokado i feta i delikatnie wymieszaj
ponieważ serek feta jest często słony, dosyp lepiej później soli, lepiej dosolić, jak zasolić
super pyszne jako lekki lunch, albo posiłek do pracy albo właśnie teraz latem jako dodatek do grilla
i przypominam znowu
o piciu wody :)
bardzo ważne
pozdrawiam was z leniego ogrodu :)
buziaczki
życze wam przyjemnej niedzieli
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz